logo Phoenix Family Services Ltd.
Phoenix
Family
Services
Bestel uw visa on arrival
1
2
3
4
Reis gegevens Persoonlijke gegevens Betaling Bevestiging
close window
EXAMPLE VISA APPROVAL LETTER (personal details have been deleted)
approval letter
sluit venster

Heb ik een visum nodig voor Vietnam?
Inwoners van de volgende landen hebben geen visum nodig voor een kort verblijf in Vietnam:
Land maximum verblijfsduur
Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italie, Spanje, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, Rusland, Wit Rusland, Japan, Zuid-Korea 15 dagen
Thailand, Maleisie, Singapore, Indonesie, Myanmar, Brunei, Laos 30 dagen
Cambodja 14 dagen
Philippijnen 21 dagen
Let op:
• Er dient 1 maand tussen bezoeken te zitten.
• British National Overseas paspoort houders hebben een visum nodig.
Er is geen visum voor Phu Quoc nodig bij een verblijf van maximaal 30 dagen.
Let op:
• Als U na uw verblijf in Phu Quoc door wilt reizen naar het vaste land van Vietnam, dan heeft U een visum nodig.
• Als U naar Phu Quoc vliegt via het vaste land van Vietnam dan heeft U een visum nodig.
sluit venster

Lijst van nationaliteiten waarvoor visa on arrival niet, of alleen onder bepaalde voorwaarden, mogelijk is
Personen met een Chinees paspoort (startend met de letter E, F of G) kunnen alleen visa on arrival aanvragen als zij van buiten China naar Vietnam vliegen. Vanuit HongKong naar Vietnam vliegen is ook toegestaan.
De inwoners van de volgende landen kunnen GEEN visa on arrival aanvragen:
Afghanistan , Algeria , Angola , Bahrain , Bahrain , Bangladesh , Bénin , Bhutan , Botswana , Burkina Faso , Burundi , Cameroon , Cape Verde , Central Africa Republic , Chad , Comoros , Congo Republic , Congo Zaire , Côte d'Ivoire , Djibouti , Egypt , Equatorial Guinea , Eritrea , Ethiopia , Gabon , Gambia , Ghana , Guiné-Bissau , Guinée , India , Iran , Iraq , Jordan , Kenya , Kosovo , Kuwait , Lesotho , Liban , Liberia , Libya , Malawi , Mali , Maroc , Mauritania , Mozambique , Namibia , Nepal , Niger , Nigeria , Oman , Pakistan , Qatar , Rwanda , São Tomé và Príncipe , Saudi Arabia , Sénégal , Seychelles , Sierra Leone , Somalia , Sri Lanka , Sudan , Swaziland , Syria , Tanzania , TimorLeste , Tunisia , Turkey , Uganda , United Arab Emirates , Vatican , Yemen , Zambia , Zimbabwe
Controlelijst voordat U uw visum bestelt

Gelieve het volgende te controleren voordat U uw visum aanvraagt:

  U komt per vliegtuig in Vietnam aan.
Paspoorteisen: 1) minimaal 6 maanden geldig bij aankomst in Vietnam. 2) geen noodpaspoort. 3) tenminste een lege pagina voor de visumstikker.
  Nederlandse en Belgische paspoorthouders zijn visumplichtig. Heeft U een andere nationaliteit controleert U dan de visa exemption lijst om te zien of U een visum nodig heeft.
  Visa on arrival is niet beschikbaar voor sommige niet-europese nationaliteiten. Controleer deze lijst.
3 maands visums zijn geldig voor 87 dagen. Zorg ervoor dat uw verblijf in Vietnam hier in past.
Heeft U een overstap in Vietnam? Dan haalt U uw visum af tijdens de overstap. De overstaptijd dient tenminste 2 uur te bedragen. Het ophalen van uw visum op het vliegveld duurt tussen de 10 en 50 minuten.
sluit venster

VISUMTYPE

Kies single entry (eenmalig entree) visum als U Vietnam slechts 1 keer wilt inreizen. Bij vertrek uit Vietnam vervalt het visum.

Kies multiple entry (meervoudig entree) visum als U Vietnam meerdere keren wilt in -en uitreizen. Kies dit visum als U bijvoorbeeld Laos of Cambodja tussentijds wilt bezoeken en daarna weer naar Vietnam wilt terugkeren.
Dit type visum is geldig voor alle grensovergangen (over land, water en per vliegtuig).

Een 1 month (1 maands) visum is geldig vanaf de startdatum tot en met hetzelfde dagnummer in de daarop volgende maand. Als dat dagnummer niet bestaat, dan wordt het hoogste dagnummer in die maand gekozen. Zie de tabel hier onder ter verduidelijking:

Voorbeelden 1 maands visum periode
visum startdatum visum einddatum aantal dagen
5 oktober 5 november 32 dagen
5 november 5 december 31 dagen
31 oktober 30 november 31 dagen
31 januari 28 februari
(in niet schrikkeljaar)
29 dagen


Een 3 months (3 maands) visum is geldig voor 87 dagen.

Bestel uw visum
1
2
3
4
Reis gegevens Persoonlijke gegevens Betaling Bevestiging
sluit venster

DOEL VAN BEZOEK

Voor touristisch of familie bezoek kies: "Tourist, familie" (Tourist, Family). U zult een touristenvisum ontvangen.

Zakelijke bezoekers of studenten gelieve "Zaken" (Business) te kiezen. U zult een zakelijk visum ontvangen.

sluit venster

LEVERTIJD VISUMAUTORISATIEBRIEF

. U kunt kiezen uit 5 levertijden:
         ° 3 werkdagen
         ° 1 werkdag
         ° 4 werkuren
         ° 2 werkuren
         ° weekend en feestdagenservice

De precieze levertijd is vermeld op de website. U zult de visumautorisatiebrief op of kort voor de vermelde datum en tijd ontvangen.

let op:
° De levertijd is vermeld in Nederlande en Vietnamese tijd.

° Visums worden alleen uitgegeven gedurende de openingstijden van het Vietnamese immigratiekantoor, dagelijks van 8:30 tot 16:00 uur Vietnam tijd.

° 3 maands visums zijn alleen leverbaar met 1 of 3 werkdagen levertijd.

VISUMTYPE  
meer info
1 month single entry
1 month multiple entry
3 months single entry
3 months multiple entry
AANTAL VISUMS
DOEL VAN BEZOEK
meer info
LEVERTIJD
Kies de leverdatum en tijd van de visa approval letter
meer info
3 werkdagen  (€ p.p.)
levertijd:
  (Nederland tijd)
  (Vietnam tijd)
1 werkdag  (€ p.p.)
levertijd:
  (Nederland tijd)
  (Vietnam tijd)
4 werkuren  (€ p.p.)
levertijd:
  (Nederland tijd)
  (Vietnam tijd)
2 werkuren   (€ p.p.)
levertijd:
  (Nederland tijd)
  (Vietnam tijd)
weekend en Vietnamese feestdagen (€ p.p.)
levertijd:
  (Nederland tijd)
  (Vietnam tijd)
sluit venster

STARTDATUM VISUM

Kiest U als startdatum voor uw visum de aankomstdatum in Vietnam.

Uw visum zal 1 maand (of 3 maanden) geldig zijn vanaf de startdatum die U opgeeft. U mag in die periode zelf kiezen wanneer U in Vietnam aankomt. U mag dus later dan de visumstartdatum arriveren.

U mag beslist niet eerder arriveren dan de startdatum van het visum. De luchtvaartmaatschappij zal U dan weigeren in te checken!

Let op: besluit U later te arriveren houdt U er dan wel rekening mee dat de einddatum van uw visum niet zal wijzigen. Voorbeeld: U heeft een visum aangevraagd voor de periode van 1 november t/m 1 december. U arriveert op 16 november in Vietnam. Het visum wat U krijgt is dan geldig t/m 1 december. U heeft dus nog maar 2 weken voordat U Vietnam weer moet verlaten.

sluit venster

VLIEGVELD VAN AANKOMST

Geeft U hier het vliegveld (stad) van aankomst aan.

Bent U niet zeker of uw vliegveld van aankomst Ho Chi Minh, Hanoi of Danang of Nha Trang zal zijn, dan is dat geen probleem. De visa approval letter zal voor alle 4 vliegvelden geldig zijn. Kiest U in dat geval op onze website: Hanoi.

Komt U in Phu Quoc aan, dan ontvangt U een visa approval letter die alleen geldig is voor Phu Quoc. Met een visa approval letter die geldig is voor Ho Chi Minh of Hanoi kunt U niet in Phu Quoc arriveren!

Heeft U een overstap in Vietnam, vermeld dan het vliegveld van de transfer.
Voorbeeld: U vliegt naar Danang via Ho Chi Minh City. Geeft U dan Ho Chi Minh City op als vliegveld van aankomst.

Let op: Heeft U een overstap in Vietnam dan haalt U uw visum op tijdens de overstap. Uw overstaptijd dient tenminste 2 uur te bedragen, zodat U ruim voldoende tijd heeft om uw visum op te halen. Het ophalen van uw visum kan 10 tot 40 minuten duren, afhankelijk van de drukte.

sluit venster

PRIVÉ VISUMAUTORISATIEBRIEF

Visumautorisatiebrieven worden door het Vietnamese immigratieburo uitgegeven. In de brief staan uw naam, geboortedatum, nationaliteit, paspoortnummer en visumperiode vermeld.
Het Vietnamese immigratiekantoor combineert meerdere personen in 1 brief. Zij doen dit om papier en tijd te besparen. U ziet daarom vrijwel altijd dat er ook andere namen in de brief vermeld staan, van reizigers die U niet kent.

Op verzoek kunnen wij een PRIVÉ visumautorisatiebrief aanvragen. De privé visumautorisatiebrief laat alleen uw naam zien. Als U voor meerdere personen bestelt dan staan al hun namen in 1 brief vermeld. Kiest U voor deze optie als U uw visumgegevens niet met andere mensen wilt delen.

De extra servicekosten voor de privé visumautorisatiebrief bedragen 4 euro voor 1 persoon en 8 euro voor 2 of meer personen.

De privé visumautorisatiebrief is NIET BESCHIKBAAR voor zakelijke visums, weekend service, 2 en 4 uur levertijd.

VISUM STARTDATUM
meer info
VLIEGVELD VAN AANKOMST (stad)
meer info
PRIVÉ VISUMAUTORISATIEBRIEF
meer info
TOTAALBEDRAG:
ONS SERVICETARIEF:
x Euro = Euro
STEMPELKOSTEN (U betaalt in Vietnam):
x US$ = US$